Ben jij je al tijden aan het verdiepen in de wereld van edelstenen? Sta je op het punt om een edelsteen aan te schaffen, maar heb je geen idee of deze wel daadwerkelijk geschikt is? Lees dan snel verder. In deze blog gaan we het proces tot de juiste edelsteen beschrijven aan de hand van verschillende stappen. Het keuzeproces kunnen we onderscheiden op basis van vier verschillende methodes. Allereerst de geboortestenen, ten tweede de chakra-stenen, ten derde de stenen op kleur en tot slot de keuze op basis van je gevoel.

De juiste edelsteen kiezen

Het kiezen van de juiste edelsteen is een proces waarbij je niet zomaar iets kunt kiezen. Althans, als je het maximale uit jouw steen wil halen, is het goed om een doordachte keuze te maken. Dit kun je doen door jouw keuze te baseren op je geboortemaand. Van oudsher zijn er namelijk twaalf stenen verbonden aan verschillende maanden. Dit bestaat tegenwoordig nog steeds en daarom zijn er mensen die de juiste edelsteen vinden op basis van hun geboortedatum. Als voorbeeld; de maand februari heeft als geboortesteen de amethist en in september wordt er vaak gekeken naar de smaragd en de lapis lazuli. Als de steen goed voelt, verwerken mensen deze vaak in een sieraad.

De juiste chakra combineren

Er zijn ook mensen die een edelsteen kiezen op basis van chakra. Traditioneel zijn er zeven chakra’s geassocieerd met ons lichaam. Wil jij bijvoorbeeld werken aan de hart chakra, die helpt bij relaties en liefde? Dan ondersteunt een rozenkwarts of een groene aventurijn. Of ga je aan de slag met het derde oog chakra? Dan is de amethist, de lapis lazuli of de kyaniet een geschikte optie. In totaal zijn er dus zeven verschillende chakra’s met bijbehorende intenties en edelstenen.

Ga aan de slag met je gevoel

Tot slot kun je een edelsteen kiezen op basis van gevoel en kleur. We worden namelijk beïnvloed door kleuren. Zelfs zonder dat we daar ons van bewust zijn. Een donkere kleur heeft vaak iets mysterieus of spannends, terwijl lichtere kleuren vaak ophelderend werken. Heb jij een favoriete kleur en krijg je daar een goed gevoel bij? Kijk dan eens in het assortiment van Ruben Robijn. Zij hebben een zeer uitgebreide collectie met meer dan 250 verschillende edelstenen. De edelstenen hebben allemaal een unieke werking en unieke kleuren.