Last hebben van slaap problemen hebben we allemaal wel eens een keer, maar zodra je er een lange tijd last van hebt kan je er daadwerkelijk ziek van worden en vreet het je op. Slaap problemen zijn er in veel verschillende soorten. Zo kan de een moeilijk in slaap vallen, slaapt de ander juist heel licht, kan je last hebben van slaapapneu, of wordt je heel de tijd wakker. Dit bevordert niet je slaap terwijl je dit wel heel hard nodig hebt. Gelukkig zijn er veel verschillende dingen die je kan doen wanneer je last hebt van een slaapprobleem

Dingen die je zelf kan doen

Er zijn veel redenen waarom je last kan hebben van slaapproblemen, hierdoor is het belangrijk dat je eerst een nagaat wat je allemaal doet op een dag en wat je bijvoorbeeld eet. Zo is het bewezen dat een gezonde levensstijl met gezonde voeding en regelmatig bewegen, je slaap kan bevorderen. Daarbij is stress ook een echte no go voor een goede slaaprust. Probeer dus ook dit zo veel mogelijk te beperken. Hetzelfde geldt voor cafeïne en alcohol voor het slapen gaan. Daarbij hebben we nog de blauwe schermen van onze tv, computer, telefoon en tablet. Probeer minimaal 1 uur, het liefst zelfs 2 uur voordat je naar bed gaat, je schermtijd te verminderen. Door deze punten te verbeteren kan het al een groot verschil in je slaap aanbrengen. 

Wanneer je er nog steeds last van hebt

Wanneer je alle bovenstaande punten al hebt geprobeerd of al deed kan het ook zijn dat er iets anders aan de hand is. Je kan dit probleem voorleggen aan de huisarts maar ook eventueel gelijk contact opnemen met een slaapkliniek. Hun zijn namelijk gespecialiseerd in slaapproblemen en kunnen je hiermee helpen. Kijk eens bij ruysdaelslaapkliniek.nl of ze je kunnen helpen met jouw slaapprobleem.