Ben je op zoek naar mondverzorging, zoals mondwater om klachten als tandplak of een slechte adem tegen te gaan? Dan kun je natuurlijk gewoon bij de drogisterij langs, waar je de keuze hebt uit talloze producten. Wat veel mensen echter niet weten is dat deze producten ook te koop zijn bij de apotheker, wat zeker aan te raden is. Ben jij benieuwd naar de voordelen van het aanschaffen van mondverzorging bij een apotheker? Lees dit artikel dan snel verder, wij vertellen je waarom. Mondverzorging koop je bij Livsane.

Verschillende soorten mondverzorging

Bij het voor mondverzorging denk je misschien direct aan het kopen van een tandpasta, maar het begrip omvat veel meer producten en opties dan dit. Denk hierbij aan mondwater voor een frisse adem of om tandplak tegen te gaan, tandenstokers, mondsprays, orthodontistische tandpasta’s, speciale tandenborstels of tanden bleekmiddel. Weet je niet precies waar je naar op zoek bent, of ben je benieuwd welk product het beste past bij jouw wensen? Dan kun je jouw klachten en/of wensen voor mondverzorging voorleggen bij de apotheker zodat zij jou gericht advies kunnen geven over welke producten het beste aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld last van een ontsteking of veel aften in je mond? Dan zijn hier speciale mondspoelingen voor, de apotheker beschikt over producten van de beste kwaliteit en kunnen je ook adviseren over het gebruik hiervan. Denk aan hoeveel keer per dag spoelen, en voor welke periode je dit het beste kunt doen. Maar ook voor een minder medische reden zoals het willen hebben van wittere tanden, kun je vaak bij de apotheker terecht. Ook dan weet je zeker dat je producten van hoge kwaliteit aanschaft, die niet schadelijk zijn. Zo kies je het beste voor jouw gebit.

Het voordeel van de apotheker ten opzichte van een drogisterij

Voor producten bij de apotheker hoef je niet altijd een verwijzing van de dokter te hebben, sterker nog, voor mondverzorging vaak nooit. Je kunt dus gewoon naar binnen lopen en je laten adviseren. Het bijbehorende advies is iets wat je niet in dezelfde mate krijgt bij een drogisterij, en al helemaal niet bij een webshop (tenzij het een drogisterij webshop omvat). Alleen al om deze reden is het een goede keus om voor mondverzorgingsproducten de lokale apotheker te raadplegen. Ben je dus van plan om jouw mond extra bescherming en hygiƫne te bieden? Kies dan voor een bezoekje aan de apotheker.