Wil jij mondkapjes kopen? Dan heb je waarschijnlijk wel gezien dat er een brede keuze is. En het is zaak dat jij hier de mondkapjes tussen vindt die passen bij je situatie en bij je wensen. Want er worden zoveel verschillende soorten mondkapjes aangeboden, dat je mogelijk niet welke wat je moet kiezen. Het kopen van mondkapjes hoeft niet moeilijk te zijn en met de volgende 5 tips kom je vast met de beste kapjes thuis.

Tip 1: alleen niet-medische mondkapjes kopen

In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes voldoende. Dit zijn kapjes die werken als een zakdoek en die er zorg voor dragen dat jij (en de andere reizigers) het virus niet kunnen overdragen aan iemand anders. Medische mondkapjes zijn bedoeld voor medisch personeel die dagelijks met virussen en bacteriën in contact komen en die werken met kwetsbare mensen. Het is voor hen heel belangrijk dat deze mondkapjes voor hen op voorraad zijn. Daarom is het verstandig om alleen niet-medische mondkapjes te kopen en de medische kapjes voor de professionals beschikbaar te laten.

Tip 2: kijk uit als je online winkelt

Er worden online een groot aantal goede mondkapjes aangeboden, maar je kunt er ook mondkapjes kopen die niet van voldoende kwaliteit zijn. Er zijn particulieren die zelf mondkapjes maken en die ze vervolgens online aanbieden en in principe is dat niet erg, maar je weet niet wat je ontvangt. Als je eraan denkt van hen mondkapjes te kopen, ga dan op zoek naar enig bewijs van kwaliteit en ook naar recensies van andere kopers.

Tip 3: overweeg stoffen mondkapjes

Je kunt wegwerp- en stoffen mondkapjes kopen. Wegwerp kapjes gooi je bij het restafval na deze één keer op gehad te hebben. Dat is handig, maar financieel niet aantrekkelijk en ook niet erg milieuvriendelijk. Als je regelmatig met het openbaar vervoer reist, dan kun je beter investeren in een aantal stoffen mondkapjes. Deze kun je wassen en opnieuw gebruiken, zo vaak als je wilt. Dat is milieuvriendelijker en goedkoper.

Tip 4: maak je mondkapjes zelf

Je hoeft je mondkapjes niet te kopen, want je mag ze ook gewoon zelf maken. Dat doe je met de instructies van de Rijksoverheid. Pak een oud T-shirt, een zakdoek of een leuk stofje en ga aan de slag. Vooral met een naaimachine maak je een kapje in 5 minuten. Deze kun je dan behandelen als de stoffen mondkapjes en heb je een uniek kapje waarmee je het openbaar vervoer in mag.

Tip 5: maak er iets leuks van

Je kunt hele mooie mondkapjes kopen met een patroon, een plaatje, een kleur of een afbeelding. Zo kun je van je mondkapje een accessoire maken en deze laten aansluiten bij je kleding. Je hoeft niet te kiezen voor groen of wit, maar hebt grote vrijheid met betrekking tot het uiterlijk. Zo kun je mondkapjes kopen die niet alleen praktisch- maar ook stijlvol zijn.