Met deze vraag worstelen veel mensen die proberen om deze elke dag op te lossen. Wat veel mensen over het hoofd zien is, dat we allemaal anders zijn met een uniek lichaam en met een verschillend intern metabolisme. Dus moet je ervoor zorgen dat jouw methode om gewicht te verliezen individueel wordt aangepast aan jou. Een goed evenwichtige, gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl die veel beweging omvat, is de kern van een effectieve methode om gewicht te verliezen.

 

Wat is een gezond en goed uitgebalanceerd dieet?

Sommige producten zijn slecht voor je en je moet ze zien te vermijden. Het vermijden van  producten die afhankelijk zijn van jouw bloedgroep kan je helpen om op een zeer positieve manier gewicht te verliezen. Probeer en zorg ervoor dat je voldoende groente en fruit opneemt in je dieet. Eiwit is ook belangrijk, maar eet niet teveel rood vlees en andere vleessoorten, want dit kan ertoe leiden dat je gewicht toeneemt. Maaltijdvervangers zoals eiwitshakes kunnen ook helpen: ze onderdrukken de honger, zijn uitstekende bouwstoffen voor spieren en kunnen de vetverbranding stimuleren.

 

Lichaamsbeweging

Veel mensen onderschatten het belang van regelmatige lichaamsbeweging en de voordelen die het kan opleveren voor een goede gezondheid en ook het verliezen van gewicht. In de drukke wereld van vandaag is het erg moeilijk om tijd te vinden om naar de sportschool te gaan of zelfs te gaan joggen . Maar het is van vitaal belang om te onthouden dat regelmatige lichaamsbeweging gunstig kan zijn om jou te helpen gewicht te verliezen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige en goede oefening de meest effectieve manier is om gewicht te verliezen. Regelmatige lichaamsbeweging in combinatie met een gezonde goed uitgebalanceerd dieet zou genoeg moeten zijn om jou te helpen gewicht te verliezen.

Tips om gewicht te verliezen

 

Ik heb hieronder een lijst samengesteld van de beste manieren met jouw zoektocht om gewicht te verliezen :

 

  • Gebruik kleine borden voor je maaltijden.De eerste stap om mee te beginnen is om jouw maaltijden in kleinere kommen en borden te nuttigen. Als je grotere borden gebruikt om je  maaltijden te eten , zal je meer terwijl  degenen die gebruik maken van kleinere borden minder voedsel tot zich nemen (wel tot 50% minder).
  • Slaap tenminste 7 uur per dag. Een studie geeft aan dat er een verband is tussen obesitas en de gemiddelde bedtijd. Hoe minder je slaapt elke dag , hoe vermoeider je lichaam wordt wat leidt tot een verlangen naar veel koolhydraten en zoete voedingsmiddelen om de energie die ontbreekt aan te vullen. Dus, zorg voor meer slaap om jouw lichaam een kans te geven om te rusten en te helpen voorkomen dat je onbedwingbare trek in voedsel toeneemt.
  • Wandel en fiets waar mogelijk.Om iedere dag ergens te komen, probeer dan de makkelijke optie van het gebruik van het openbaar vervoer of neem voor kortte afstanden een taxi. Op deze manier oefen je op een slimme manier zonder de noodzaak om te gaan hardlopen of in de fitnessruimte werken . Wandelen verlaagt ook de niveaus van slechte cholesterol , terwijl de goede cholesterol toeneemt. Dit op zijn beurt zal jouw bloeddruk verlagen en kan zelfs leiden tot het verbeteren van je mentale toestand omdat je lichaam sterker aanvoelt. Als je regelmatig wandelt en fietst zul je merken dat je lichaam in een betere vorm raakt. Dit zal jou motiveren om op een andere manier te bewegen en wellicht tot zwaardere oefeningen zoals hardlopen en fitnessen.
  • Eet kip zonder vel.Een andere manier om gewicht te verliezen is om kip te eten zonder vel . De huid op een stukje kip bevat de meeste calorieën.  Een klein stukje kip bevat 12 calorieën , een halve gram vet en twee gram eiwit .
  • Verminder stress. Wanneer je gestrest bent, komen bepaalde hormonen vrij zoals CRH en adrenaline. Deze hormonen verminderen die verminderen je eetlust voor een korte periode. Dit is beter bekend als de “vecht of vlucht” reactie . Echter, als de problemen waardoor je gestrest bent niet kunt oplossen, zal je de neiging krijgen om juist meer te eten. Als je je gespannen voelt maak dan gewoon een wandeling , ga zwemmen, joggen , luister naar uw favoriete muziek.
  • Eet echte vruchten en niet vruchtensappen. Het is een feit dat de eetbare schil van vruchten het merendeel van de voedingsstoffen van de vrucht zelf bevatten! Bij het maken van sap wordt de schil verwijderd en tevens een aanzienlijke vermindering van de voedingsstoffen. Hele vruchten bevatten altijd veel meer voedingsstoffen dan de verwerkte derivaten van vruchtensap. Dus begin met het eten van echte en natuurlijke vruchten vanaf vandaag.
  • Eet meer salades. Mijn laatste tip om af te vallen is het eten van salades . Dit is niet alleen een gezonde voedselkeuze , maar vermindert ook je eetlust vooral wanneer je het neemt als voorgerecht gebruikt. Wanneer je salades eet voor de grote calorierijke maaltijd, zul je merken dat je minder consumeert van het calorierijke gerecht dat volgt.