Ik ben dit jaar 18 geworden, welke zorgverzekering is het meest geschikt voor mij?

Ben je net 18 geworden en ben je op zoek naar een verzekeraar die goed bij jou past? Of wil je toch je verzekering bij je ouders laten doorlopen? Wij zetten voor jou drie verschillende verzekeraars op een rijtje die het beste bij een 18-jarige past. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan hulp bij je ouders of neem contact met ons op.

Jongerenverzekering | Goedkoop en voor 18-jarigen

Als 18-jarige is het verstandig om een jongerenverzekering af te sluiten. In eerste instantie is dit vele male goedkoper dan een gewone zorgverzekering. De reden hiervan is omdat jongeren over het algemeen gezond zijn en minder zorg nodig hebben. Hierdoor wordt er ook minder vergoed, en dat betekent dat de maandpremie lager ligt. Daarnaast zijn de pakketten afgestemd op bepaalde zorg die jullie, jongeren, belangrijk vinden. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de tandarts, contactlenzen of brillen. Bekijk hier de zorgverzekering voor 18-jarigen.

Internetverzekering | alles wordt online gecommuniceerd

Een internetverzekering afsluiten? Dat kan! Het is een vrij nieuw concept. Het contact loopt voornamelijk via het internet. Daarnaast ontvang je de facturen voor de maandpremies digitaal en ook je declaraties moet jezelf via het internet indienen. Een internetverzekering is ook goedkoper dan een gewone zorgverzekering, aangezien de zorgverzekeraar veel minder kosten kwijt zijn aan telefoonverkeer, papier en andere kantoorbenodigdheden.

Verzekering via je ouders laten lopen

Wil je de zorgverzekering via je ouders laten lopen? Dat kan! Stem het met je ouders af. Op deze manier blijft een van je ouders de verzekeringnemer. Ook betalen ze de kosten van de zorgverzekering voor je. Een andere optie is om de huidige verzekering (die je ouders hebben afgesloten) door te laten lopen. Wat is de goedkoopste ziektekostverzekering? Kom hierachter door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.