Ik heb korte artikelen geschreven over waarom en ook hoe je een technicus in de apotheek kunt worden, maar sommige recente reacties hebben me doen beseffen dat ik het voor de hand liggende heb weggelaten. Wat voeren apotheektechnici uit in een apotheek? Veel mensen denken dat ze de apotheker helpen bij het invoeren van recepten en het tellen van tabletten. Dit geldt voor een polikliniek, ook wel een apotheek genoemd, maar er zijn veel rollen voor apothekers in de gezondheidszorg. De rest van dit artikel zal zeker verschillende soorten drogisterij-opstellingen bieden en de rollen die apothekerspecialisten in deze instellingen hebben.

Drogisterij gemeenschap / detailhandel:

Ik heb in de detailhandel gewerkt en hou van verschillende andere instellingen; toch wordt hier een enorm percentage professioneel werk van drogisterijen gevonden. Wat een apothekerspecialist kan doen, wordt bepaald door de staat waarin ze functioneren via nationale voorschriften en voorschriften. Over het algemeen kunnen servicetechnici geen klinische details aan mensen geven of de laatste controle voor recepten zijn. In sommige staten is het professionals toegestaan ​​om informatie te geven over niet-receptplichtige (OTC) medicijnen (dwz geneesmiddelen waarvoor geen recept nodig is, zoals paracetamol en Advil).

Medische faciliteit Apotheek:

Er zijn verschillende functies voor apotheekprofessionals in een apotheek in een medische faciliteit. Ik begrijp dit type drogisterij het beste, omdat hier veel van mijn werk is geweest. Een van de meest typische zijn technici die in de centrale drogisterij werken. Bovendien hebben we gedecentraliseerde technologieën, gesteriliseerde compoundeertechnologieën, factureringstechnieken, OF-techs, narcotische technologieën, gegevensbrontechnologieën, automatiseringstechnologieën, teamtechnologieën en technologieën voor kopers.

Drogisterij voor langdurige zorg:

Ik heb gewerkt bij een aantal langdurige drogisterijen en ik neem aan dat het een uitstekend gebied is om technicus te zijn. Ze hebben meestal veel technologieën in dienst, omdat de werklast zichzelf voor veel specialistische taken biedt. Deze drogisterijen geven de medicijnbehoeften voor het verzorgen van woningen, voorzieningen voor begeleid wonen en psychiatrische voorzieningen. Het heeft geen open drogisterij voor individuen vooruit; ze ontvangen bestellingen per fax en leveren alle medicijnen via koeriers of automobilisten aan centra. De orale medicatie is een blisterverpakking (kaarten van 30 tabletten die worden gebruikt om 1 maand medicijnen te leveren), of een ander systeem dat de faciliteit voorziet van een uitgebreide hoeveelheid medicijndoses die veilig en ook gemakkelijk kunnen worden bewaard tot doseringen zijn verschuldigd.