Een medicinale schapenvacht helpt je spieren warm te houden als je op het vacht gaat liggen. Het helpt daarmee ook spierpijn te verzachten. Daar moet wel bij gezegd worden dat je daar een echt schapenvacht voor moet gebruiken. Dit omdat het de natuurlijke isolerende eigenschappen behouden heeft. Hoe dat werkt? En waarom een medicinaal schapenvacht goed is voor je spieren en ook fijn is voor baby’s? Je leest het hieronder.

 

De medicinale werking van een echt schapenvacht

Een echt medicinaal schapenvacht heeft de natuurlijke en isolerende eigenschappen behouden, van toen het nog om het schaap zelf zat. Dat wil zeggen dat zich aanpast aan het klimaat: wol is namelijk lekker warm in de winter en helpt verkoelend in de zomer. De vachtdichtheid is groot en dat maakt ook dat het je lichaamswarmte vasthoudt als je erop gaat zitten of gaat liggen. Het houdt je lichaam dus warm en die warmte is erg goed voor je spieren. Het helpt je spierpijn maar ook rugklachten te verminderen. Ook is het een bewezen hulpmiddel om doorliggen (ook wel decubitus) te voorkomen. Om diezelfde reden is het ook aanbevolen om een schapenvacht te gebruiken als je (langdurig) in een rolstoel zit.

 

Schapenvacht goed voor pasgeboren baby’s

Een schapenvacht is niet alleen fijn voor jouw spieren, maar het is ook heel fijn voor (pasgeboren) baby’s. Leg het dus lekker in de kinderwagen, wieg, of ledikant. Gebruik dan wel een vacht speciaal voor baby’s. Hiervan zijn de haren van het vacht veel korter, wat veiliger is voor je baby’s. Maar ook hier is een echt (medicinaal) schapenvacht ideaal. Want ook bij baby’s neemt het de lichaamstemperatuur van de baby aan. Het voelt voor hem / haar gewoon veilig en vertrouwd om op zo’n heerlijk wollen vacht te liggen. Bonus voordeel: wist je dat baby’s die de eerste maanden van hun leven op een schapenvacht slapen, bijna 80% minder kans hebben om op latere leeftijd astma te krijgen?

 

Hoe helpt een medisch schapenvacht bij het voorkomen van decubitus?

We gaven het al eerder aan dat een medicinale schapenvacht een preventief hulpmiddel is tegen doorligplekken. Dat is wetenschappelijk bewezen. Het komt omdat de vacht een korte en dichte wol heeft, wat de de druk van het lichaam verdeeld. Zo komt dus niet alle druk op bepaalde punten, zoals de schouderbladen of de stuit, te staan. Hierdoor raakt de huid waar normaal gesproken veel druk op staat, minder zwaar belast. Zo helpt de medicinale vacht voorkomen dat u last krijgt van doorligplekken.

 

Samengevat: daarom een medisch schapenvacht:

  • Het helpt je spieren warm te houden als je op het vacht gaat liggen
  • preventief hulpmiddel bij doorliggen (decubitus).
  • Dankzij bovenstaande is een medicinaal schapenvacht ook ideaal voor in een rolstoel
  • baby’s die de eerste maanden van hun leven op een schapenvacht slapen, hebben bijna 80% minder kans om op latere leeftijd astma te krijgen

 

Daarom een medicinale schapenvacht kopen

Je weet nu dus waarom een medicinaal schapenvacht zo goed is voor de spieren. Nogmaals: het gaat hier dan wel om een écht schapenvacht, omdat alleen die vachten de natuurlijk en isolerende eigenschappen hebben.