In de afgelopen jaren zijn de hoeveelheid (chirurgische) ingrepen fors toegenomen. Dit geldt zéker voor vrouwen, maar ook meer en meer mannen kiezen voor een ingreep. Zo hebben onderzoekers van Erasmus MC achterhaald dat tegenwoordig 1 van de 8 mannen voor een (chirurgische) ingreep kiest.

Allerlei soorten ingrepen

Maar liefst 1 op de 8 mannen kiest dus voor een ingreep. Opvallend hierbij is ook dat het om allerlei verschillende soorten ingrepen gaat. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat het taboe op een (chirurgische) ingreep door de jaren heen verdwenen is. Mede daarom kiezen meer en meer mannen voor een ingreep.

Haartransplantatie

Eén van de ingrepen waar veel mannen voor kiezen, is een haartransplantatie of haarimplantatie. Een dergelijke ingreep is populair bij mannen die kaal worden, maar nog lang niet kaal willen zijn. Door bij een haartransplantatie kliniek een behandeling te ondergaan, geniet je binnen de kortste keren van snelgroeiend haar. De kale coupe kun je daardoor inwisselen voor een langere coupe. De grote droom van veel mannen.

Ooglidcorrectie

Ook kiezen meer en meer mensen (zowel mannen als vrouwen) voor een ooglidcorrectie. De redenen hiervoor zijn overigens divers. Sommige mensen hebben oprecht last van hangende oogleden, terwijl andere mensen het juist alles behalve fraai vinden. Wat de oorzaak ook is; een ooglidcorrectie lijkt een kleine ingreep, maar kan echt grote gevolgen hebben. Door een ooglidcorrectie te ondergaan, worden de contouren van het gezicht substantieel aangepast.

Botox en fillers

Je zou verwachten dat alleen vrouwen voor botox en fillers kiezen, maar dat is niet waar. Ook mannen kiezen vaker en vaker voor botox of fillers. Zo laten mannen bijvoorbeeld rimpels opvullen of wordt ervoor gekozen om de wallen op deze manier te laten ‘verdwijnen’. Iets wat bij mannen minder vaak voorkomt, is het aan laten passen van de lippen. Bij vrouwen is dit echter wel één van de populairste soorten ingrepen.

Als je voor botox of fillers kiest, moet je wel rekening houden met een terugkerende behandeling. De botox en fillers moeten gewoonweg met enige regelmaat bijgewerkt worden. 

Gevaren op de lange termijn

Onderzoek laat zien dat het ondergaan van een chirurgische ingreep gevaren met zich mee brengt. Voordat je een ingreep ondergaat, is het zaak om je goed in deze gevaren te verdiepen. Kies bovendien altijd voor een goed aangeschreven kliniek, zodat je de mogelijke gevaren zoveel mogelijk weet te minimaliseren.