Uw letsel- en genezingsproces kan veel langer duren als u geen geschikte therapie krijgt die een vaststaand aantal processen en oefeningen volgt. Hoewel de revalidatieprocedures voor blessures verschillen afhankelijk van de omstandigheden, is het fundamentele raamwerk voor herstel zeer vergelijkbaar. Het kan u helpen uw fysieke en emotionele gezondheid te verbeteren, evenals uw algehele kwaliteit van leven.

Stappenplan

  • Ontspan en verzorg de blessure.

De eerste fase van herstel is erop gericht meer schade te voorkomen en het lichaam te laten beginnen met herstellen. Deze fase omvat voldoende rust en het gebruik van ijs-packs.

  • Herstel uw beweging.

Factoren zoals zwelling en ongemak kunnen het moeilijk maken om te bewegen na een ongeval of operatie. Specifieke flexibiliteitstraining op maat van uw blessures kan u helpen uw bewegingsbereik terug te krijgen en de langetermijngevolgen van een lager bewegingsbereik op uw lichaamsfunctie te voorkomen.

  • Herstel je vitaliteit

Trainen met weinig irritatie, het behouden van een uitstekende vorm en techniek en het versterken van lokale, regionale en centrale spiergroepen zijn de sleutels tot maximaal herstel. Oefeningen zoals fietsen, zwemmen of matige lichaamsbeweging kunnen worden voorgesteld.

  • Herstel uw functie

Het herstellen van de coördinatie en het evenwicht, evenals het ontwikkelen van snelheid, behendigheid en sportspecifieke vaardigheden naarmate ze van eenvoudig naar geavanceerd gaan, maken allemaal deel uit van deze fase van herstel van blessures.

Hoe selecteert u de meest geschikte fysiotherapiekliniek in uw regio?

Als het gaat om het vinden van een fysiotherapeut, weten mensen soms niet waar ze moeten beginnen. Het maakt ze meestal niet veel uit, want er zijn zoveel alternatieven bij het zoeken naar een fysiotherapeut. Bij het zoeken naar een uitstekende fysiotherapiekliniek in je regio zijn er echter een paar strategieën om in gedachten te houden. Je hebt opties in elke stad; fysiotherapie Den Bosch, fysiotherapie Rotterdam, fysiotherapie Amsterdam, enzovoort. 

Zeker een bij jou in de regio! 

U kunt meer formatie op de online websites van de klinieken vinden.