Er zijn mensen die last krijgen van pigmentvlekken. Vaak worden pigmentvlekken als vervelend en storend ervaren. Het kan zelfs voorkomen dat mensen mentale problemen krijgen en onzeker worden. Wat is een pigmentvlek? Eigenlijk is het niets anders dan een overschot aan pigment. Deze vlekken zijn niet kwaadaardig, maar toch is het vervelend om ze te hebben. Heb je pigmentvlekken en wil je er vanaf komen, maar weet je niet hoe? Lees in deze blog de mogelijkheden.

Pigmentvlekken weg laseren

Je kunt langsgaan bij een huidtherapeut om een persoonlijk consult en advies te krijgen over wat de mogelijkheden zijn voor jouw pigmentvlekken. Een van deze huidspecialisten is Vive Huidtherapie. Zij kunnen je aanbieden om je pigmentvlekken weg te halen door middel van laseren. Je hebt aan één behandeling al genoeg als je een kleine pigmentvlek hebt. Als je je pigmentvlek weglasert, zullen je pigmentvlekken eerst donkerder worden en na een paar weken beginnen ze te vervagen. Als je een hardnekkige pigmentvlek hebt, is een tweede behandeling soms nodig. Deze behandeling krijg je twee weken na de eerste lasering. Over het algemeen verdwijnen je pigmentvlekken volledig en komen ze niet meer terug. Je kunt nieuwe pigmentvlekken voorkomen door zonnebrand te smeren met een hoge factor. Als je het gevoel hebt dat je pigmentvlekken krijgt van een bepaald medicijn, dan kun je met je arts overleggen om te stoppen met het geneesmiddel.

Ga voor een crème of peeling

Een laserbehandeling wordt meestal gedaan bij grote en hardnekkige pigmentvlekken. Bij onopvallendere pigmentvlekken kun je er ook voor kiezen om een Pigmentvlekken creme te gebruiken of een peeling te ondergaan. Pigmentvlekken crème zorgt ervoor dat je huid helder wordt en een verzorgend effect heeft. Door middel van deze crème vervagen je pigmentvlekken en wordt er voorkomen dat er nieuwe ontstaan. Als een crème niet helpt, kun je kiezen voor een chemische peeling. Deze peeling versnelt de celdeling. De opperhuid vernieuwt zich, waardoor overmatig pigment wordt afgevoerd.