Wie geniet er nou niet van een ontspannings massage? Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt en je lichaam zich goed herstelt. Masseren gaat het beste met een massage olie die ervoor zorgt dat de handen goed over de huid kunnen glijden. Er zijn vele verschillende massage oliën verkrijgbaar geschikt voor verschillende soorten massages.

Waar is een massage olie goed voor?

Een massage olie valt niet weg te denken uit de wereld van wellness, sportmassages en ontspanning. Naast dat de olie massage veel wordt gebruikt door fysiotherapeuten, masseurs en verzorgers, is massage olie ook zeer goed te gebruiken voor thuis. De meeste mensen kennen massage olie van een ontspanningsmassage of van de fysiotherapeut die je geholpen heeft bij een blessure of bij pijn.

Massage olie is geschikt om te gebruiken vóór het sporten en ná het sporten en voor het stimuleren van ontspanning in de spieren. Met behulp van de juiste massage olie kun je de spieren, pezen en gewrichten weer voorbereiden op bijvoorbeeld een inspanning. De massage olie helpt ook uitstekend bij het masseren van overbelaste spieren of stijve spieren.

Ontspanningsmassage met massage olie

Een ontspanningsmassage zorgt voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage stromen de spanningen die in de afgelopen periodes werden opgebouwd weg en komt je innerlijke geest tot rust. Een massage zorgt ervoor dat stress en spanningen makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert een ontspanningsmassage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen. Tijdens een ontspanningsmassage wordt meestal extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering. De knopen zijn behandeld en je bloedsomloop is op gang gezet.

De juiste massage olie kiezen

Wat bij een massage zeer belangrijk is, is het gebruiken van de juiste massage olie. Een massage zonder olie is namelijk lang niet zo fijn als een massage met olie. Het beste is om te kiezen voor een professionele, geurende olie, waarmee de huid niet te glibberig wordt. Een goed voorbeeld van een professionele olie is de massageolie van bijvoorbeeld, FIT, Chemodol of Toco Tholin. Deze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Heb jij de juiste massage olie in huis? Dan ben jij klaar om te masseren!