Het binnenklimaat is een fenomeen waar we nog steeds veel over kunnen leren en grote stappen in kunnen maken. Een ongezond binnenklimaat is nog steeds de bron van veel onnodige ziektes en een vermindering van de gezondheid van de bewoners of bezoekers. De waterkwaliteit en luchtkwaliteit zijn essentieel voor een goed en gezond binnenklimaat in woon- en werkomgeving. Er zijn diverse onafhankelijke onderzoekslaboratoria die dag en nacht bezig zijn om het binnenklimaat te optimaliseren en te verbeteren.

Onderzoek Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit heeft een groot invloed op leef comfort, gezondheid en productiviteit. Zo kan een matige luchtkwaliteit een onaangename omgeving creƫren en kan het zelfs de gezondheid van werknemers aantasten. Blygold Lab is al een tijd bezig met het meten, bemonsteren en analyseren van de luchtkwaliteit van het binnenklimaat. Ook op microbiologisch niveau worden onderzoeken gedaan om een duidelijk beeld te scheppen van het binnenklimaat en met gepaste oplossingen komen om deze problemen te verhelpen. Het is mogelijk om dit ook bij uw eigen woon-/werkomgeving te laten doen. Door een kwalitatief microbiologisch luchtonderzoek kunt u gepaste stappen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de nadelen hiervan te minderen.

Onderzoek Waterkwaliteit

Blygoldlab.nl is ook gespecialiseerd in de afname van waterkwaliteit onderzoeken. Aangezien water onmisbaar is in ons dagelijks leven is het daarom enorm belangrijk dat de kwaliteit hiervan goed is. Water moet schoon en veilig zijn en vrij van bacterie en schimmels die problemen kunnen veroorzaken. Een veel voorkomend probleem is de besmetting van Legionella. Legionella is een bacterie die in waterinstallaties voorkomt als zij niet goed worden schoongemaakt of niet goed zijn aangelegd. Deze bacterie kan ook voorkomen in drinkwaterinstallaties en koeltorens en kan serieuze gevolgen met zich meebrengen. Het kan de luchtwegen en longen aantasten en komt vaak voor in douches en whirlpools.

Gezond Binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is enorm belangrijk. Een goed binnenklimaat heeft een positief effect op ziekteverzuim en de productiviteit van de aanwezigen. Ook hier worden meerdere onderzoeken uitgevoerd. Zo wordt er gekeken naar het thermisch comfort en de optimale temperatuur. Er wordt ook een oordeel gedaan over de relatieve luchtvochtigheid en of deze in orde is. Verder worden de CO2 en fijnstof deeltjes in de lucht gemeten en of deze de goede waarden hebben. De kwaliteit van het binnenklimaat moet niet onderschat worden en een verbeterd binnenklimaat kan vele voordelen met zich meebrengen.