Overweeg je een wimperserum te gebruiken om langere en dikkere wimpers te krijgen? Je bent niet de enige. Miljoenen vrouwen wereldwijd gebruiken wimperserums in de hoop beter uitziende wimpers te krijgen. Maar werken ze echt? Laten we eens kijken naar de wetenschap achter wimperserums om daar achter te komen

Hoe werkt wimperserum?

Het actieve ingrediënt in de meeste wimperserums is prostaglandine, een hormoon dat van nature in ons lichaam voorkomt en een vitale rol speelt in verschillende functies, waaronder weefselherstel en haargroei. Wanneer prostaglandine plaatselijk op de wimpers wordt aangebracht, kan het de groei van langere en dikkere wimpers stimuleren. Het kan echter ook enkele ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals het donkerder worden van de huid rond de ogen en irritatie. Daarom aarzelen veel vrouwen om wimperserums met prostaglandine te gebruiken.

Alternatief

Gelukkig zijn er enkele nieuwere generaties wimperserums die geen prostaglandine gebruiken. In plaats daarvan gebruiken ze peptiden, korte ketens van aminozuren die de groei van langere en dikkere wimpers kunnen bevorderen. Peptiden geven de cellen die verantwoordelijk zijn voor de haargroei het signaal om eerder in de groeifase te komen en daar langer te blijven. Dit resulteert in langere, dikkere wimpers na verloop van tijd.

Het antwoord

Dus, werken wimperserums? Het antwoord is ja, maar niet alle wimperserums zijn gelijk. Als je overweegt een wimperserum te gebruiken, doe dan goed onderzoek en kies er een die peptiden gebruikt in plaats van prostaglandine om ongewenste bijwerkingen te voorkomen. Onze tip: Nano Lash.

Conclusie

Miljoenen vrouwen wereldwijd gebruiken wimperserums in de hoop beter uitziende wimpers te krijgen. Maar werken ze echt? Het antwoord is ja – maar niet alle wimperserums zijn gelijk. Als je overweegt een wimperserum te gebruiken, doe dan goed onderzoek en kies er een die peptiden gebruikt in plaats van prostaglandine om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.