De meeste mensen proberen tegenwoordig een beetje te zorgen voor de wereld. Dit kan op allerlei manieren aangepakt worden. Er zijn wel een aantal duurzame trends die niet voor niets populair zijn geworden. Ben jij benieuwd of er een duurzame trend tussen zit die jij kan proberen? Dan is het wel handig dat je weet wat voor duurzame trends er op dit moment zijn. De drie leukste duurzame trends zijn hieronder beschreven, dus lees vooral even verder! 

 

Vintage kleding

 

Helaas is niet iedereen er fan van, maar toch wordt het steeds populairder: vintage kleding kopen. Vintage kleding is vaak kleding die te vinden is in tweedehands winkels. Dat is natuurlijk hartstikke duurzaam, omdat je geen nieuwe kleding koopt. Hoe meer mensen tweedehands kleding kopen, hoe minder kleding er geproduceerd wordt. Overigens kan je online vaak ook kleding kopen op verschillende websites, dus je hoeft niet per se naar een tweedehands winkel. 

 

Een andere duurzame trend op het gebied van kleding is dat mensen proberen om zelf kleding te maken van oude kleding. Dit wordt ook wel upcycling genoemd. Als jij dus een beetje creatief bent en het leuk vindt om de naaimachine te gebruiken, dan kan je op zo een manier een goede bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. 

 

Duurzaam toiletpapier 

 

Steeds meer mensen worden enthousiast van duurzame producten. Op dit moment is bamboe wc papier van bamboi hartstikke populair aan het worden. Het toiletpapier wordt dus gemaakt van bamboe en dat is een duurzame grondstof. Zo is het toiletpapier hartstikke sterk, omdat bamboe zelf bijna niet te breken is. 

 

Daarnaast kunnen mensen met een gevoelige huid het toiletpapier van bamboe gebruiken. Dit komt doordat er geen chemicaliën verwerkt worden in het toiletpapier. Dit maakt het bamboe toiletpapier dus ook zo duurzaam. Verder zal je geen plastic ontvangen als je kiest voor bamboe toiletpapier. Alle verpakkingen worden gemaakt van gerecycled materiaal. Dit is dus een duurzame trend waar jij echt aan mee moet doen! 

 

Prettig thuiswerken

 

Door de pandemie was iedereen helaas genoodzaakt om thuis te gaan werken. Dat was voor de pandemie niet gebruikelijk, maar tegenwoordig is het niet weg te denken. Werk jij op dit moment nog steeds dagelijks op kantoor? Dan wordt het tijd om in gesprek te gaan met jouw baas over de mogelijkheid tot thuiswerken. 

 

Thuiswerken heeft namelijk een hele positieve invloed op de wereld en is daardoor ook een beetje duurzaam. Als je thuis gaat werken, hoef je niet meer de auto te pakken om naar kantoor te rijden. Daarnaast verbruikt het kantoorgebouw ook nog eens minder energie en dat is beter voor het milieu. Probeer het thuiswerken dus zeker een keer uit!