Veel vrouwen vinden het aantrekkelijk om een gezicht te hebben met zachte contouren. Heb je ooit in de spiegel gekeken en je afgevraagd hoe je een slanker gezicht kunt krijgen? Uiteraard is het mogelijk om overtollig vet te verbranden met het volgen van een gebalanceerd dieet, trainen in de sportschool of een cosmetische behandeling. Dit zijn manieren om onder meer de wangen, de neus en kaaklijn slanker te maken. Om je hierbij te helpen, hebben we 3 populaire gezichtsyogaoefeningen op een rijtje gezet. Je kunt een slanker gezicht krijgen door gezichtsoefeningen te doen of ze uit te voeren als voorbereiding voor een cosmetische operatie. Klaar om er slanker en mooier uit te zien? Laten we direct beginnen.

1. Neus slanker maken

Deze oefening is gericht op het afslanken van de neus en hierbij speelt de juiste ademhaling een belangrijke rol. De neus bestaat hoofdzakelijk uit kraakbeen, dat tijd nodig heeft om af te slanken. Om de neus een verbeterde vorm te geven en slanker te maken, moeten de omliggende spieren worden aangepakt. Deze oefening werkt in op de spieren van de neusgaten, waardoor de neusgaten kleiner worden en de neus slanker.

Begin met deze gezichtsoefening door het rechterneusgat te bedekken met jouw vinger om te voorkomen dat er lucht ontsnapt. Adem vervolgens krachtig uit door het linker neusgat, probeer zoveel mogelijk lucht naar buiten te ademen. Houd de uitademing vast voor 10 seconden vast. Het is niet erg als je het niet 10 seconden kunt volhouden, probeer zo lang vol mogelijk te houden als je kunt. Vervolgens verander je naar het rechter neusgat en herhaal je deze oefening voor 5 á 10 keer. 

2. Afslanken van de wangen

De volgende gezichtsoefening heeft als doel om de wangen af te slanken. Hier wordt je gezicht blij van omdat deze yogaoefening een gemakkelijke manier is om te leren hoe je je gezicht dunner kunt maken. Dit komt omdat het de effecten van een facelift kan nabootsen en je kan voorbereiden op een face slimming behandeling. 

Jouw jukbeenderen spelen een centrale rol in zachtere contouren van je gezicht, en hoe meer je deze pose beoefent, hoe duidelijker je jukbeenderen zullen worden. Op die manier kan je afscheid nemen van een overtollige huid en verslapte wangen en een jongere, slankere jij ontmoeten!

Deze gezichtsoefening begin je door twee vingers te plaatsen op elk jukbeen. Vervolgens oefen je opwaartse druk uit om spanning te creëren en de huid strak te trekken. Trek je mond wijd open in een 'O' en houd deze open mond positie vast voor 5 seconden. Je kunt deze oefening 10 á 15 keer herhalen.

3. Het afslanken van de kin

De derde en laatste oefening is specifiek doeltreffend tegen een onderkin. Niemand wil immers wakker worden met een dubbele kin, want het laat je er ouder uitzien en vermindert de slanke contouren van je gezicht. Met deze gezichtsoefening lift je de huid onder de kin en verminder je de verschijning van een onderkin. 

Om te beginnen met deze oefening, zoek een comfortabele plaats om te zitten of te staan. Vul je mond met lucht tot hij vol is, alsof hij vol zit met water. Vervolgens beweeg je de lucht van de ene mondhoek naar de andere, alsof je de lucht in jouw mond gorgelt. Doe dit tenslotte voor 2 á 3 minuten om het overtollige vet in je onderkin te verminderen. Herhaal deze gezichtsoefening 2 á 3 keer per dag.